Iubire

Ei bine, ar trebui sa incepem cu inceputul, precum in titlu, este vorba despre iubire, cuvantul in sine si nu numai, pe langa cuvant este vorba si despre sentimentul in sine.
Prima sursa la care am alergat pentru a afla ceva a fost DEX-ul si iata ce am gasit:
IUBÍRE-> sentiment de dragoste pentru o persoană de sex opus; relații de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva. A ține extrem de mult la cineva sau la ceva.
Am aflat ce inseamna cuvantul in sine din cele oferite de DEX, acum sa vedem ce este sentimentul “iubire” in sine.
Vreau sa punem accent pe ultima parte oferita de DEX, “A ține extrem de mult la cineva sau la ceva.,, daca ne gandim mai bine exista mai multe feluri de iubire, cum ar fi:
->pentru rude – atunci cand tii la persoanele apropiate,iar cand vorbim de parinti pe ei chiar ii iubesti pentru ca prin ei tu ai viata, iubirea aceasta se poate manifesta sau nu, depinde de caracterul fiecaruia dintre noi
->pentru prieteni – este sentimentul pentru persoana aceea care te-a ajutat atunci cand ai avut nevoie, sau persoana care iti este alaturi tot timpul si spui deseori “as merge puna in panzele albe pentru el sau ea”
-> pentru o persoana de sex opus – aici apare marea iubire, pe care multi dintre noi o simtim dar nu o intelegem. Aici se incadreaza si “iubirea adolescentina” in care se afla mai toti adolescentii din ziua de azi si spun deseori “o sau il iubesc” “mi-as da viata pentru ea sau el” si asa mai departe nestiind multi dintre ei ca persoana pentru care chiar ar trebui sa-ti dai viata este persoana cu care te vei marita sau te vei insura, abia aceasta este iubirea adevarata, iubirea ce o detii pentru persoana cu care vrei sa treiesti tot restul vietii, si nu zic nu, sunt cupluri care s`au casatorit dupa o relatie chiar din adolescenta, insa adevarata iubire apare odata cu maturizarea ta.
Ar mai ceva feluri de iubire, dar acestea trei sunt cele mai importante, dupa parerea multora, inclusiv a mea.
Cand crezi ca esti matur poti spune ca si iubesti!
Asta a fost ceea ce am vrut sa transmit prin mesajul meu, si sper ca multi vor intelege si nu se vor descuraja, dar pentru cei descurajati le spun sa iubeasca indiferent de varsta sau orice altceva, oricum ar fi iubirea sau laturile ei, tot cel mai popular si mai placut sentiment din univers ramane pentru ca asa e ea.

Advertisements

About tgxboy

Isteţ.

One thought on “Iubire

 1. llynkyn says:

  Imi place…chiar discutam zilele acestea cu un adult despre “iubirea” ce o avem noi adolescentii,si,cu siguranta,in majoritatea cazurilor este ceva trecator:D.
  Pendulez intre doua extreme:daca totul este efemer si mai devreme sau mai tarziu “iubirea” adolescentina va disparea de ce sa mai incerci? dar in acelasi timp, ceva inexplicabil ma atrage si catre cealalta extrema…
  Ce poate fi bun in asta? faptul ca orice relatie e o noua descoperire pt noi, ne incearca noi sentimente, ne dezvoltam ,daca pot spune asa,capacitatile de a intelege,a accepta si de a tine la o persoana straina pt inceput. Fiecare experienta de genul este ceva nou ce ne poate completa si ajuta sa intelegem mai bine pe viitor ,si,de asemenea,invatam din greselile facute,reusind sa alegem mai bine o persoana potrivita pt noi.
  A,sa nu uitam ca acum, aceste cuvinte sunt aruncate in vant la fiecare pas,ceea ce mi se pare foarte urat. Nu-mi pot explica cum poti spune unei persoane pe care o cunosti de foarte putin timp “te iubesc”. Vorbind despre maturitate…
  In sfarsit,se pot scrie pagini intregi la acest subiect dar nu vreau sa ma mai lungesc.
  Imi place cum ai repartizat felurile de iubire si sper ca vor fi mai multe persoane care sa citeasca,sa realizeze, sa constientizeze mesajul tau si astfel sa fie mai atente cand vine vorba de acest sentiment mirific:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s